Terug naar overzicht

Een nieuwe baan in tijden van corona: Jan Willem Küper begon bij Winvision

Jan Willem Küper, nieuw bij Winvision, is specialist op het gebied van BI (Business Intelligence). Voorheen werkte hij 8 jaar als Senior Consultant en Manager Consultancy bij Pink Elephant Business Intelligence, dat per 1 januari van dit jaar werd omgedoopt tot 2Foqus.

In zijn vorige baan werkte Jan Willem twee dagen per week op kantoor in Breda en een dag thuis. "De rest van mijn werkdagen bracht ik door bij klanten ergens in Nederland. Die twee dagen op kantoor wilde ik echt, ik vind het een heel belangrijk middel om voeling te houden met de organisatie waar je werkt. Maar op een gegeven moment begon het vele reizen me op te breken. Elke dag tussen 2 en 3 uur enkele reis, dat was niet meer te doen."

Graag verder met TimeXtender

Met pijn in het hart – "het was een leuk bedrijf en ik had fijne collega's om me heen" – zegde Jan Willem zijn contract op, om op zoek te gaan naar een andere werkgever. "Wat daarbij zwaar woog was, was dat ik verder wilde met TimeXtender [het datamanagementplatform waarmee Winvision veel werkt; red.]. Ik ben heel enthousiast over dat product, wat je ermee kunt en wat het een bedrijf kan bieden. Het is een krachtig softwareplatform dat wordt gebruikt voor het opzetten van een flexibel data management platform, gebaseerd op Microsoft technologie."

Direct een project

Wat Jan Willem ook belangrijk vond in zijn zoektocht naar een nieuwe baan, was dat hij graag bij een echte Microsoft-partner wilde werken. "Vanwege de combinatie van TimeXtender en Microsoft ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Winvision. Het eerste gesprek was telefonisch, de gesprekken daarna allemaal via Teams. Vanaf gesprek één had ik een goed gevoel. Het zijn mensen die zich goed presenteren, meteen gaan kijken naar mogelijkheden en doorpakken. Zo ben ik op het BeSense*-project terecht gekomen en heb daarnaast twee projecten waar ik als Business Intelligence Consultant aan werk.

Het BeSense project is geweldig, innovatief gebruik van Microsoft Azure diensten, want dat is waar ik meer mee bezig wil zijn. In dit project wordt onder andere gebruik gemaakt van Azure Digital Twins. Ik ben blij dat we er op zo'n goede manier uitgekomen zijn. Het is ook lekker om in deze rare coronatijd meteen een project te hebben waarin je je kunt gaan verdiepen. Dat geeft veel energie."

Nog niet veel op kantoor

Tot nu toe heeft Jan Willem door de bekende maatregelen nog niet veel tijd doorgebracht op kantoor. "Op mijn eerste werkdag heeft mijn vrouw me in Hengelo afgezet, zodat ik mijn auto kon ophalen. Daarna ben ik naar het kantoor in Vianen gereden, waar ik gestationeerd ben. Daar heb ik kennis gemaakt met de manager en de scrum master van het BeSense-project. De periode daarna heb ik mij in de eerste twee weken vooral thuis ingelezen in het project. Daarnaast is twee keer per dag een stand-up via Teams . Als ik vragen heb of even wil sparren, kan ik via Teams en andere middelen altijd terecht bij de scrum master of bij de buddy die ik toegewezen heb gekregen. Ik heb ook meerdere online gesprekken met klanten gehad. Vandaag ben ik toevallig weer eens op kantoor in Hengelo, voor een onboarding-sessie."

* BeSense is een slim sensorsysteem voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer.

Ook bij Winvision aan de slag?

Heeft Jan Willem jou nieuwsgierig gemaakt naar een carrière bij Winvision? Bekijk dan onze vacatures! We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek op kantoor!

Een keertje sparren over data?

Ik denk graag met je mee!

Robbert Post

Manager Commercie
06 - 247 80 710 robbert.post@winvision.nl