Terug naar overzicht

Hoe krijg ik iedereen in beeld in Teams?

Het massale noodgedwongen thuiswerken heeft geleid tot een enorme hausse in het gebruik van Microsoft Teams. Steeds meer mensen ontdekken dat online vergaderen met Teams eigenlijk prima gaat. Daarbij horen we wel een telkens terugkerende vraag: hoe komt het dat ik maar vier van de deelnemers aan een vergadering op mijn scherm zie? Is daar niets aan te doen?

Wie spreekt, wordt gezien

Zelfs in de huidige situatie kun je tijdens een vergadering wel degelijk iedereen te zien krijgen, mits iedereen ook actief deelneemt. Teams is namelijk voorzien van een slimme functionaliteit: 'active speaking'. Zodra iemand iets zegt tijdens een meeting, komt hij of zij automatisch in beeld. Op je scherm zie je zodoende steeds de laatste vier (en straks dus negen) deelnemers die iets hebben gezegd.

Bepaal zelf wie je ziet

Wil jij een bepaalde deelnemer aan een vergadering in beeld houden, ook als hij of zij al een tijdje niets heeft gezegd? Dan kun je de active speaking-functie voor die persoon uitschakelen. Klik met rechts op de foto van de deelnemer in kwestie en selecteer 'vastmaken'. Om dit weer ongedaan te maken, klik je opnieuw met rechts op de foto en kies je 'losmaken'.

Raise hand: virtueel je hand opsteken

Wanneer je als deelnemer aan een vergadering iets wilt zeggen, kun je het woord vragen door op een icoontje te klikken. Daarnaast komt er een knop waarmee de organisator van een videovergadering de sessie met één klik kan beëindigen.

Participant report: zien wie er deelnamen

Een andere functie die binnenkort beschikbaar komt, is 'participant report'. Daarmee kun je na afloop van een vergadering een overzicht uitdraaien van degenen die hebben deelgenomen. Je ziet dan ook van alle deelnemers op welk moment zij binnenkwamen in de sessie en op welk moment ze de sessie weer verlieten.

Kies zelf je achtergrond

Is je huidige (thuis)werkplek niet zo representatief als je zou willen? Dan kun je in de desktop-app van Teams je achtergrond aanpassen voordat je gaat vergaderen. Microsoft biedt een aantal standaardachtergronden waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook je eigen achtergronden uploaden.

Ook aan de slag met Teams?

Werkt jouw organisatie nog niet met Teams maar willen jullie dat wel graag? Klik dan hier om Teams voor je desktop te downloaden.

Let op!

De informatie op deze pagina – met name over het maximum aantal deelnemers aan een vergadering – heeft betrekking op de Teams-desktop-app (dus niet op de mobiele Teams-app; daarin kun je bijvoorbeeld maar één deelnemer tegelijk zien).

Vragen? Hulp nodig?

Heb je nog vragen over Teams? Of ben je benieuwd wat er naast Teams nog meer aan mogelijkheden is om werken op afstand écht effectief en productief te maken? Winvision helpt je graag!

Neem contact met ons op