Terug naar overzicht

In 5 stappen je assets 100% inzetbaar maken

Tipje van de sluier, stap 1: waar zit de pijn?

Het slim benutten van data voegt enorme waarde toe aan je asset management. Logisch, want als je altijd en overal inzicht hebt in je aanwezige bedrijfsmiddelen, oftewel je assets, weet je precies wat de conditie ervan is. Hierdoor weet je of, wanneer en welk type onderhoud nodig is. Zo voorkom je dat de continuïteit van je business in gevaar komt. En er is meer. Want als je weet welke ‘spullen’ je bezit, mis je ze direct als ze kwijtraken of gestolen worden. Sensoren spelen bij deze voorbeelden een belangrijke rol. Het gaat om een nieuwe manier van werken die zorgt voor meer grip en minder onkosten.

Wat heb je in huis?

Geen overzicht, geen controle, geen bewijsvoering én geen argumenten om nieuwe budgetten veilig te stellen. Dat is in het kort waar het op neerkomt wanneer je niet weet wat je in huis hebt en wat de kwaliteit ervan is. Als asset manager is dat behoorlijk oncomfortabel. Die pijn zit ‘m binnen elk werkveld in andere dingen. Denk aan rolstoelen in zorginstellingen, steigers van bouwbedrijven en steekkarren bij bezorgdiensten van grote supermarkten. Het mag duidelijk zijn: als er iets mis is met je kritieke assets, kan alles in het honderd lopen.

In charge

Weet je waar binnen jouw organisatie de pijn zit? Dan kun je je assets in kaart brengen, de bijbehorende data verzamelen en vervolgens een koppeling en monitoring mogelijk maken. Zodat je vanaf dat moment optimaal in charge bent. Een actueel relevant dashboard liegt immers nooit. Winvision is gespecialiseerd in al deze stappen en denkt graag met je mee.

De 5 stappen

  1. Pijnpunten bepalen
  2. Primaire assets bepalen
  3. Informatiebehoefte bepalen
  4. Informatie verzamelen
  5. Proof of Concept maken

Van stap 1 hebben we hierboven kort uitgelegd hoe dat werkt. Binnenkort organiseren we een Lunch & Learn die ingaat op hoe je nu precies de informatie verzamelt die je nodig hebt, aangezien veel organisaties kampen met een 'dataschuld'. Oftewel: de datakwaliteit is vaak niet op orde. Lees hieronder meer!

Nieuw! Lunch & Learn: 'Zo kom je van je dataschuld af (en kun je echt met je data aan de slag)'

Dinsdag 25 april om 13.00 uur.

Na onze succesvolle eerste editie van onze webinar ‘Je assets 100% inzetbaar maken’ volgt op 25 april een tweede editie: 'Zo kom je van je dataschuld af (en kun je echt met data aan de slag)'.

Voor digitale leiders in de gebouwde omgeving!

> Meer info en aanmelden

Onze klanten uit de gebouwde omgeving