Terug naar overzicht

In the spotlight: Solution Consultant bij Winvision

Als het 365 dagen per jaar om Microsoft 365 draait

“Solution Consultant. De functietitel zegt het al, ik denk letterlijk in oplossingen. Elke dag opnieuw. Waarmee is de klant het best geholpen? Dan is dát wat we gaan bouwen.” Aan het woord is Ronald Waas (44), sinds zo’n anderhalf jaar Solution Consultant bij Winvision. Hoe vult hij die rol in, hoe zien zijn dagen eruit en waar krijgt hij energie van? Het komt allemaal ter sprake. En nog veel meer.

Tolk-vertaler

“Ik ben verantwoordelijk voor het implementeren en configureren van de Microsoft-oplossingen die wij ontwikkelen. Op en top techneut ben ik niet hoor, daar heb ik geweldige collega’s voor. Als Solution Consultant ben je een soort tolk-vertaler. Je slaat als het ware de brug van techniek naar functionaliteit. Hoe kan de klant zo doeltreffend, efficiënt en rendabel mogelijk werken met een oplossing? Daarin ligt voor mij altijd weer de uitdaging. Het begint met een goede inventarisatie, voldoende draagvlak, een strak plan en slim projectmanagement. Eigenlijk draag je bij aan verandermanagement. Het zijn immers de mensen achter de knoppen die een oplossing tot een succes maken; de eindgebruikers.”

Spilfunctie

Ronald zit al enige tijd gedetacheerd bij een klant, maar er zullen periodes aanbreken dat hij adhoc voor verschillende klanten werkt. “Die afwisseling vind ik wel lekker. Het past bij mij om me gedurende een klus volledig onder te dompelen bij een klant, maar het is ook prima om daarna weer een tijdje flexibel inzetbaar te zijn. Het is bovendien fijn om af en toe weer wat meer op kantoor te zijn bij Winvision. Sparren met collega’s, ervaringen uitwisselen, meedenken over nieuwe migraties of implementaties bij klanten. Eigenlijk vervul je als Solution Consultant steeds weer een spilfunctie, zowel intern als extern. Je hebt heel wat petjes op. Je adviseert, je zet lijnen uit, brengt mensen bij elkaar, loopt met planningen te zwaaien en zorgt voor allerlei puntjes op de i. Het gaat om het grotere plaatje, maar ook om details. Soms pas je ogenschijnlijk kleine verbeteringen toe, maar is de impact voor de klant groot. Ik haal daar veel voldoening uit.”

Mask
"Bij Winvision kunnen mensen zichzelf zijn. Los van wat je meebrengt aan kennis, ervaring en competenties, gaat het om wie je bent als persoon."
Ronald Waas
Solution Consultant

Caroline van Es

Corporate Recruiter +31 (0)6 13090263 caroline.vanes@winvision.nl

Betrokkenheid

Als Microsoft 365-consultant werk je aan uiteenlopende projecten. Denk aan het bouwen van intranetoplossingen, datamigraties tot SharePoint en Microsoft Teams-implementaties. En is een project klaar? Dan houdt het niet op. “Gelukkig niet. Het dan maar gewoon loslaten past niet bij mij. Zo van: tot ziens en succes ermee. Nee, je blijft in contact met de klant voor ondersteuning en verdere ontwikkelingen door bijvoorbeeld de inzet van het Power Platform. Of je nou een paar maanden of een paar jaar op een project zit, die betrokkenheid is er altijd.”

Tweede huis

Is dan werkelijk alles fantastisch en perfect? “Tuurlijk niet. Soms schuurt het. Omdat je bijvoorbeeld wekenlang bij de klant moet zijn. Uiteraard preciés als je behoefte hebt aan wat meer interactie met mensen uit je Winvision-team. Maar goed, piekperiodes horen erbij. Het geeft in ieder geval aan hoe leuk ik het vind om deel uit te maken van deze club. Als ik in Vianen op kantoor ben voelt het als een tweede thuis. Winvision is niet enorm groot, maar ook zeker niet klein. Dat we dan toch in staat zijn dat unieke groepsgevoel te behouden en leuke dingen met elkaar te doen, is best knap. Van samen Sinterklaas vieren tot het organiseren van Hackatons en alles ertussenin. Een potje tafeltennissen na de lunch, een golfclinic met collega’s, een spontane borrel na het werk, we doen het allemaal.

Verfrissend

Bij Winvision kunnen mensen zichzelf zijn. Los van wat je meebrengt aan kennis, ervaring en competenties, gaat het om wie je bent als persoon. “Dat is behoorlijk verfrissend. Het is een bepaald soort energie. We doen niet aan bullshit. Niet richting onszelf, niet richting elkaar en ook zeker niet richting onze klanten. We investeren altijd in het beste van het beste, maar het moet wel leuk blijven. Op persoonlijk en mentaal vlak is er volop ruimte voor ontwikkeling. Qua skills trouwens ook. Zo hebben wij als Solution Consultants een salestraining gevolgd. Dan denk je eerst: hoezo? Maar natuurlijk: vanuit de inhoud en gunning in contact met de klant kunnen wij als geen ander koopsignalen oppikken en zorgen voor een goede opvolging. Ik wil maar zeggen: bij Winvision haal je het maximale uit jezelf én kun je het maximale betekenen voor je klanten. Wat mij betreft een geweldige combinatie.”

Lijkt het jou interessant om bij Winvision te werken?

Neem contact met me op! Vul het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Caroline van Es

Corporate Recruiter
+31 (0)6 13090263 caroline.vanes@winvision.nl