Hoe is het om te werken als Developer bij Winvision?

Pieter-Paul Luijten startte zeven jaar geleden als Junior Developer bij Winvision en werkte zich op naar Senior Developer en vervolgens Software Architect. In dit interview lees je zijn ervaringen over werken als Developer bij Winvision.

Hoe ziet een dag als Developer er ongeveer uit?

Ik begin met het openen van mijn agenda, mail en Microsoft Teams en bepaal mijn taken voor die dag. Vervolgens hebben we met het projectteam de daily stand-up, daarin bespreken we de status van onze werkzaamheden. Wie gaat welke taken doen? Lopen we op schema? Heeft er iemand hulp nodig? Dan gaan we aan de slag en begint het echte ontwikkelwerk: we schrijven code voor de user stories die op dat moment de hoogste prioriteit hebben.

Daarna gaan we lunchen in ons werkcafé en doen we vaak nog een potje pingpong of lopen we een rondje door het mooie Vianen. Na de lunch hebben we vaak een refinement sessie, waarbij we dieper ingaan op de details van een aantal user stories. Vervolgens gaan we weer bezig met code schrijven om uiteindelijk een product te leveren voor onze klanten in onderwijs, zorg en bouw. Tussen de bedrijven door kun je bij iedereen in het team terecht voor hulp of vragen. We bouwen software echt als team dus dan is het een must om alles gezamenlijk aan te pakken.

Aan welk project werk je momenteel?

Op dit moment werk ik voornamelijk aan BeSense. Dit is een platform gebouwd rondom een sensorsysteem dat continu real-time data verzamelt van een gebouw. Zo krijg je inzicht in zaken als bezetting, temperatuur, energieverbruik en luchtvochtigheid. Op basis van deze data kan een ‘slim gebouw’ efficiënter en duurzamer worden beheerd. Samen met het ontwikkelteam ontwikkelen we de software van BeSense en werken we veel met externe partijen. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de ontwikkelaars van beide partijen de juiste dingen doen en daarbij ben ik vraagbaak voor technische keuzes.

Wat maakt deze wereld zo leuk om in te werken?

Dat niemand van bovenaf zegt hoe je software moet ontwikkelen. Als team denken we na over zaken als de code, architectuur en tools, en krijg je dus volledig de ruimte in wat je gaat gebruiken. Doordat wij nauw samenwerken met Microsoft ontwikkelen we veel op het platform van Azure. Hierin zit een schat aan ontwikkelmogelijkheden. Het is dus interessant om te kiezen welke tools je gaat gebruiken om te bouwen. Daarin proberen we altijd innovatief bezig te zijn en nieuwe technologieën te gebruiken. Deze moeten uiteraard wel een meerwaarde hebben.

Wat vind je het leukste aan werken bij Winvison?

Daar kan ik kort over zijn, dat zijn de mensen. Het voelt hier, en ja dat klinkt heel zoetsappig, als familie. Winvision werkt namelijk heel hard voor de klant, maar ook voor de medewerkers. Iedereen staat hier open voor vragen en hulp. Ook op persoonlijk vlak kunnen we het allemaal goed met elkaar vinden. Zo borrelen we met elkaar en hebben we diverse teamuitjes. Kortom, we hebben een hechte band met elkaar.

Ook als Developer bij Winvision aan de slag?

Heeft Pieter-Paul jou nieuwsgierig gemaakt naar een carrière als Developer bij Winvision? Kijk dan snel op deze pagina naar wat wij je bieden of bekijk onze andere vacatures