Zorg

ICT in de zorg

Er zijn veel mogelijkheden om de huidige zorgprocessen efficiënter in te richten door digitalisering. Privacy van patiënten en van medewerkers spelen daarbij een belangrijke rol, net als actuele wetgeving. Winvision begrijpt daarbij de uitdagingen die het tekort aan personeel en een stijgende zorgvraag met zich meebrengen. Daarom is een IT-partner met specifieke marktkennis en ervaring in de zorgsector meer dan welkom.

Gerelateerde diensten

Domotica in de zorg

Mensen worden niet alleen steeds ouder, maar kunnen en moeten steeds meer zelf regelen. Thuis en ook als ze in een zorginstelling wonen. De juiste toepassing van domotica en telefonie kan een grote bijdrage leven aan de kwaliteit van leven. Winvision heeft in samenwerking met Het Zand een IT-strategie advies geschreven en geïnitieerd. Vervolgens begeleiden de programmamanager en de verandermanager van Winvision, namens Het Zand, de transitie naar een nieuwe telefonie- en domotica-omgeving. Lees meer over ons werk bij Het Zand.

Voor wie werken wij

Beter inzicht door data

De tijd is aangebroken om beschikbare data ook echt voor de zorgsector te laten werken. Want hoe meer inzicht je uit (geanonimiseerde) data kunt halen, hoe beter je het zorgproces kunt optimaliseren. Door bijvoorbeeld een datastrategie of door werken in de cloud, worden oplossingen die de effectiviteit verhogen en de werkdruk verlagen bereikbaar. Denk aan het automatiseren van repetitieve handelingen om medewerkers te ontlasten en fouten te voorkomen. Lees hier hoe we voor WijZijn Traverse Groep aan de slag gingen met een datastrategie.

ICT helpt de zorg vooruit

Uitdagingen in de zorg zijn er genoeg. Oplossingen gelukkig ook. Winvision is in staat om uitdagingen te vertalen naar innovatieve oplossingen die passen bij je visie en ambitie. Bovendien besteden we veel aandacht aan de mens tijdens de digitale vernieuwing. We bieden begeleiding, informeren en betrekken medewerkers in alle veranderingen en helpen bij het verbeteren van de persoonlijke digitale vaardigheden. Zo helpt Winvision om IT in te zetten voor betere zorg. Bekijk bijvoorbeeld de klantcase voor Het Zand, waar we een flinke vernieuwingsslag in IT-strategie, telefonie en domotica hebben gemaakt.

Succesvolle IT-partner in de zorg

Winvision is al jaren IT-partner van zorgorganisaties. We volgen maatschappelijke ontwikkelingen, kennen de dagelijkse uitdagingen. We zitten vaak aan tafel met zorgbestuurders, managers en zorgverleners. Wij helpen om processen te automatiseren, administratie en registratie te versnellen en ketenpartners en collega’s beter te laten samenwerken.

Moderne zorgwerkplek

Sociaal intranet, digitale werkplek, portaal. Het zijn verschillende namen voor een vergelijkbaar concept: een centrale digitale entree die gebruikers overal en altijd makkelijk en veilig toegang geeft tot applicaties en bijbehorende gegevens. Lees hier over de Microsoft 365-werkplek voor Allerzorg.

Adoptiemanagement

Software bouwen en inrichten is vaak het startpunt van de IT-verandering binnen een organisatie, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat alle medewerkers met plezier hun werkwijze aanpassen en effectief met de nieuwe software aan de slag gaan? Lees meer over adoptie as a service.

Organisatie, mens en techniek

Bij ons is een digitale transformatie altijd een mix van organisatie, mens en techniek. Een mix die perfect in balans moet zijn. Samen met jouw organisatie maken we doelstellingen concreet en meetbaar. We betrekken daar alle stakeholders bij en toetsen steeds of het project op koers ligt om de doelen te halen. Zo voorkomen we dat technologie een doel op zich wordt en blijft de focus liggen op de veranderingen en het gewenste strategische resultaat. Alleen zo kunnen we maatwerk realiseren dat klaar is voor een zonnige toekomst.

BLOG | Data is geen project, het is de kern van je organisatie

Luister onze podcast Treehouse Talk

Afl. 8: Zó innoveer je in de ouderenzorg, met praktische voorbeelden

Luister op Spotify

Hoe kan ik je helpen

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Karin IJsendorn

Key-Accountmanager Zorg
06-57076090 karin.ijsendorn@winvision.nl

Gerelateerde diensten

De veranderingen in de langdurige zorg worden in hoog tempo doorgevoerd en gaan gepaard met reorganisaties en vernieuwingen. Ook in de samenleving zijn de veranderingen voelbaar. Bekijk hieronder de oplossingen die wij bieden aan zorgorganisaties.