Terug naar overzicht

Automatisering bij cliëntadministratie Tzorg

Al 0,5 fte bespaard in het eerste half jaar!

Tzorg is een landelijke zorgverlener van huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding. De afdeling zorgadministratie van Tzorg werkt voor hun berichtenverkeer in het systeem Nedap ONS. Daar komt veel repeterend handmatig werk bij kijken. Om de werklast van de afdeling te verminderen besloot Tzorg te starten met Robotic Process Automation (RPA).

Wij zijn in overleg met onze ICT-organisatie aan de slag gegaan met de implementatie van het Microsoft Power Platform. Winvision heeft voor ons het eerste RPA proces ingericht, waarbij een collega heeft meegelopen, zodat hij daarna zélf processen kan automatiseren: learning on the job.
Mark van der Linden
Adviseur Applicatiebeheer & Informatiemanagement bij Tzorg

Hoe is RPA ingezet?

  • Twee processen van de zorgadministratie zijn volledig geautomatiseerd.
  • Controle op een financieringsstroom is zo goed als geautomatiseerd. Het doel hiervan is eerder inzichtelijk te hebben wanneer een cliënt is uitgestroomd is naar WLZ. Hierdoor kunnen we eerder de financieringsstroom goed inrichten, scheelt het correcties en ook minimaliseert het uren die niet meer gedeclareerd kunnen worden. Om dit te realiseren worden alle cliënten automatisch door de robot gecontroleerd!

> 8 slimme moves voor een succesvolle digitale verandering

Wat heeft het PowerPlatform Tzorg gebracht?

  • Een besparing van 0,5 fte in het afgelopen half jaar
  • Naar verwachting zal er nogmaals 0,5 fte worden bespaard wanneer de robot voor de financieringsstroom helemaal operationeel is
  • Naar verwachting zijn er nog diverse besparingsmogelijkheden wanneer de robot voor de financieringsstroom helemaal operationeel is
  • Medewerkers zien zelf meer kansen om processen te verbeteren en repeterende taken te automatiseren en nemen hier zelf ook initiatief in
  • Medewerkers kunnen zich nog meer richten op waarde toevoegende stappen in het proces
Mede dankzij de vliegende start van Winvision krijgt RPA nu een steeds vastere plek en is de toegevoegde waarde bewezen.
Mark van der Linden
Adviseur Applicatiebeheer & Informatiemanagement bij Tzorg

Luistertip:

Woningcorporatie De Woonplaats zet met RPA aanzienlijke stappen.
Luister naar onze podcast met De Woonplaats.

Ook RPA inzetten?

Wil jij eens sparren over de mogelijkheden van het automatiseren van processen binnen jouw organisatie? Benieuwd wat het jullie zou kunnen opleveren aan tijdswinst of kostenbesparing? Neem contact met ons op!

Karin IJsendorn

Key-Accountmanager Zorg
06-57076090 karin.ijsendorn@winvision.nl