Terug naar overzicht

Digitale werkomgeving voor Mijande Wonen

Mijande Wonen, een woningcorporatie uit Twente, had de ambitie om over te stappen op een nieuwe digitale werkomgeving in de Cloud. Zij benaderden onze zusterorganisatie Previder voor de moderne werkplek en ons vanwege onze expertise in verandermanagement. Vanaf moment één wilde Mijande Wonen dit namelijk goed belegd hebben, omdat zij haar medewerkers optimaal wil ondersteunen bij het uitvoeren van hun werk en het samenwerken tussen de collega’s.

Starten maar!

We zijn van start gegaan met een inventarisatie over hoe Mijande Wonen nu werkt en waar ze naartoe willen. Vervolgens startten we vanuit de veranderstrategie al vrij snel met de juiste communicatie en informatie naar de medewerkers toe. Hierbij doorliepen we de fases bewustwording (waarom doen we dit?), willen (wat haal ik hier zelf uit?), kennen (wat wordt er van mij verwacht) en kunnen (goed met de digitale omgeving kunnen werken).

Door de nauwe samenwerking met Judith Pohlmann, communicatieadviseur en de interne ambassadeurs van Mijande Wonen, zagen we dat de medewerkers de verandering goed oppakten: “De medewerkers waren goed voorbereid en wisten waar ze terecht konden bij vragen waardoor ze best snel en makkelijk na de overgang weer aan het werk konden.”

> 8 slimme moves voor een succesvolle digitale verandering

“De medewerkers waren goed voorbereid en wisten ze waar terecht konden bij vragen waardoor ze best snel en makkelijk na de overgang weer aan het werk konden.”
Judith Pohlmann
Communicatieadviseur en de interne ambassadeurs van Mijande Wonen

Mens, organisatie en techniek met elkaar in balans

Vanuit de veranderstrategie maakten we samen met Mijande Wonen en Previder een concreet plan van aanpak. Door samen met onze zus op te trekken konden we ons allemaal focussen op waar we goed in zijn maar wél met hetzelfde doel: een succesvolle verandering waarbij organisatie, mens en techniek met elkaar in balans zijn. Previder verzorgde de hardware, de infrastructuur en de inrichting van de werkomgeving. Wij (Winvision) toetsten of de werkomgeving goed aansloot op de werkprocessen. Met een e-learning en fysieke trainingen gaven we medewerkers de skills en de motivatie om het platform ook daadwerkelijk goed te kunnen gebruiken.

“We hebben écht samengewerkt met Mijande Wonen en Previder door de strakke communicatie,” zegt Sep Bartels, Business & Change Consultant Winvision. “Knopen werden snel doorgehakt en de neuzen wezen in dezelfde richting. Voor de klant was verandermanagement ook een belangrijk onderwerp bij deze overgang, waardoor we de juiste invulling konden geven aan onze visie van Organisatie, Mens en Techniek en Mijande Wonen uiteindelijk de beste digitale werkomgeving heeft gekregen. De klant beoordeelde ons achteraf met een 9! Mijande Wonen werkt nu toekomstgericht en blijft samen met ons verbeteren en innoveren.”

De medewerkers maken nu gebruik van de nieuwe digitale werkomgeving. We zorgen er met de laatste fase, de borgingsfase, voor dat deze verandering succesvol blijft.

"Het is ongewoon dat een ICT-project zo soepel loopt"
Richard Pieksma
Partner van Mijande Wonen vanuit ITwoon

Waarmee kan ik je helpen?

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Marlou Gremmen

Accountmanager
06-14406463 marlou.gremmen@winvision.nl