Terug naar overzicht

Een slimme campus-oplossing voor het Drenthe College

Het Drenthe College, met ruhttps://winvision.nl/admin/ent...im 11.000 leerlingen en zo’n 1.000 medewerkers, bereidt zijn leerlingen voor op carrières in uiteenlopende sectoren. Dat is voor een onderwijsinstelling in deze tijd nog niet zo eenvoudig, want er zijn doorgaans te veel leerlingen op te weinig leraren. Bovendien is er van beide kanten een hoge druk om te blijven presteren.

De opdracht

Een belangrijke succesfactor voor onderwijs is efficiëntie. Hierbij hoort ook het efficiënt gebruiken van vergaderzalen, klaslokalen en studieruimtes. Op dat punt viel bij het Drenthe College veel winst te behalen. Er werd zelfs een investering in nieuwbouw overwogen om ruimtes efficiënter te kunnen gebruiken. Maar men zag ook een alternatief: Winvision kreeg opdracht te helpen bij het creëren van een oplossing die de bezetting van de bestaande ruimtes realtime inzichtelijk maakt, en zo situaties voorkomt waarin een ruimte wél geboekt is, maar niet bezet.

Onze aanpak

Wij voorzagen de verschillende ruimtes binnen het Drenthe Collega van sensoren. Deze sensoren zijn in staat om op basis van beweging én geluid te registeren of geboekte vergaderzalen ook daadwerkelijk worden gebruikt.

Het resultaat

Mede door het gebruik van de slimme sensoren en onze adviezen daarover heeft het Drenthe College zich een grote investering in nieuwbouw bespaard.

Drenthe College

Download de referentie

Wil je op een ander tijdstip in alle rust een opgemaakte versie van de referentie doorlezen of uitprinten? Download dan hier direct de .pdf versie.
Download Drenthe College case

Waarmee kan ik je helpen?

Vul het formulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Wilko van Deursen

Accountmanager Onderwijs
06-29550222 wilko.vandeursen@winvision.nl