Terug naar overzicht

tex.tracer: Platform voor transparantie in kledingindustrie

tex.tracer, het platform voor transparantie in de kledingindustrie, kiest voor Winvision als IT-ontwikkelpartner. Vanwege de software development- en Microsoft expertise in combinatie met hun passie voor innovatieve trajecten is Winvision gekozen als IT-partner. Het te ontwikkelen digitale platform, volgt het gehele kledingproductieproces van plantage tot etalage voor de klanten van tex.tracer en consumenten.

Verschillende interfaces

Het nieuw core-system op basis van Microsoft Azure wordt gekoppeld aan een blockchaindatabase. In deze database, ontwikkelt door Fujitsu, worden alle supply chain-gegevens vastgelegd en geauthentiseerd. Daarnaast worden er door Winvision interfaces gebouwd voor verschillende stakeholders zoals consumenten, producenten, kledingmerken en medewerkers van tex.tracer. Hiermee krijgen zij toegang tot de voor hen relevante informatie. Zo kunnen producenten bijvoorbeeld via foto uploads het productie proces vastleggen en kunnen consumenten via een QR-code zien welk traject hun product heeft doorlopen.

Het belang van transparantie

“Transparantie is het nieuwe duurzaam. Het is de eerste stap naar noodzakelijke verandering in de kledingindustrie en geeft een basis voor duurzame activiteiten. Daarnaast is samenwerking tussen ketenpartners de toekomst, dat realiseren we met tex.tracer voor de kledingindustrie. Ook voor ons platform geloven we in de kracht van samenwerking om te innoveren en daarom werken Winvision en Fujitsu samen aan de realisatie ervan: een perfecte combinatie.

Wij hebben in Winvision een innovatieve IT partner gevonden die samen met het Fujitsu Blockchain Innovation Center, onze blockchain ontwikkelpartner, kijkt naar het einddoel: een betere wereld.” aldus Bart Westerman, CEO van tex.tracer.

Het resultaat: een transparantere kledingindustrie

Anita van Dekken, Algemeen Directeur bij Winvision: ”Ik ben blij met het door tex.tracer gestelde vertrouwen in onze aanpak om een digitaal platform te realiseren dat voldoet aan hun behoeftes zoals schaalbaarheid. Het project wordt volgens de scrum-methode uitgevoerd om tot het beste resultaat voor iedere stakeholder te komen. Wij zetten graag onze kennis en expertise in om, net zoals tex.tracer, het verschil te maken in de maatschappij. Ik kijk er naar uit om samen de kledingindustrie transparanter te maken.”

ICT-partner nodig?

Wij helpen je met alles omtrent data en softwareontwikkeling. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Raymond van Ham

Business Development Manager
06-46199986 raymond.vanham@winvision.nl