Terug naar overzicht

Van lokale IT naar werkplekken in de cloud bij MEE West Brabant

MEE West-Brabant ondersteunt mensen met een beperking en heeft daarbij ook veel oog voor de omgeving van cliënten. Consulenten met een opleiding op HBO-niveau informeren en adviseren hun cliënten over alle essentiële levensgebieden, van opvoeding en ontwikkeling tot regelgeving en geldzaken. Met een eigen scholingsprogramma wordt de expertise van de MEE-consulenten continu up-to-date gehouden.

De opdracht

Voor MEE West-Brabant is Winvision al jaren een strategische ICT-partner die helpt op een effectieve manier invulling te geven aan digitalisering in de zorg. Een grote recente stap in dit verband was de transitie van lokaal gehoste Citrix-werkplekken naar de Moderne Werkplek binnen de Microsoft Cloud, inclusief Office 365-werkplekken en nieuwe hardware van Dell.

Onze aanpak

Samen met Dell ontwikkelden wij een passend ICT-concept, dat ook als basis kan dienen voor andere projecten bij MEE. In het kader van de transitie naar de cloud was er een samenwerking met onze partner Liquit. Onze adoptieconsultants hebben alle 1.600 medewerkers geholpen om goed te kunnen omgaan met de nieuwe digitale werkomgeving (met name Microsoft Teams en OneDrive).

Het resultaat

De transitie naar de cloud is succesvol afgerond en levert MEE West-Brabant duidelijk voordelen op. De nieuwe werkplek is eenvoudig schaalbaar, kostenefficiënter (factor 9!) en wordt merkbaar omarmd door de medewerkers. Zij kunnen voortaan altijd en overal werken.

Hoe kan ik je helpen?

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Karin IJsendorn

Key-Accountmanager Zorg
06-57076090 karin.ijsendorn@winvision.nl