Terug naar overzicht

Zizo, een facilitair dienstenplatform voor de medewerker thuis

Zizo is de innovatieve startup en het zusterbedrijf van schoonmaakdienstverlener CSU en thuiszorgorganisatie Tzorg. Het is een platform waarop mensen via hun werkgever een “thuismaker” (schoonmaakmedewerker voor thuis) kunnen inhuren zodat ze meer kunnen ontspannen buiten werktijd.

Een innovatief idee: Zizo

Corona heeft ervoor gezorgd dat het bij veel organisaties een stuk minder druk is op kantoor. Medewerkers werken een groot deel van de tijd thuis. Maar hoe houd je de werkomgeving van de medewerkers thuis én op kantoor nu optimaal? Innovatieve facilitaire dienstverlener CSU spotte hier kansen. Zou het namelijk niet mooi zijn als werkgevers hun medewerkers een “thuismaker” bieden? Zizo heeft opgeleide medewerkers die werken met kwalitatieve producten en met oog voor het milieu.

Zo is het idee voor een platform ontstaan waarbij je als werkgever een thuismaker kunt inhuren voor de medewerkers, waarbij de werkgever een deel van de kosten draagt als mooie secundaire arbeidsvoorwaarde: Zizo.

Team & samenwerking

Het team van Zizo had mooie en innovatieve ideeën. Samen onderzochten Zizo en het DevOps team van Winvision de precieze wensen en eisen en hoe dat in de praktijk eruit zou kunnen zien. Omdat dit een ontdekkingstocht was werkten we volgens de scrummethode. Zo konden we het voortschrijdend inzicht makkelijk verwerken in de realisatie.

Zizo is ‘from scratch’ ontwikkeld. Het multidisciplinaire team bestond uit een business consultant, UX designer, testers, een scrummaster, architect en drie tot vier developers. Zizo leverde een product owner en functionele testers. Voor deze samenwerking gebruikten we onder andere Azure DevOps.

Zizo app

Marco van den Broek, product owner Zizo: “Ik was jaren geleden zelf developer, dat waren echt andere tijden. Met het team van Winvision ervaar ik tot nu toe weinig storingen. Het is mooi dat het platform technisch goed in elkaar zit en stabiel is. Ik ervaar de samenwerking met Winvision ook als erg goed. Het is een prettig bedrijf met kundige mensen. De cultuur is open en direct.”

Milou Schepers, developer bij Winvision: “Wij zijn samen met de klant één team. Dat teamgevoel, ongeacht waar je vandaan komt, willen we zo hoog mogelijk houden. We hebben allemaal de intentie om het zo goed mogelijk te doen. Ik vind het ook altijd jammer als het project ‘klaar’ is, want dan neem je dus ook afscheid van mensen met wie je intensief hebt samengewerkt en van het teamgevoel dat je met elkaar had.”

Wij je meer weten over softwareontwikkeling? Lees hier meer over onze DevOps Dreamteams!

Het leven na livegang

Samen met Zizo hebben we het platform ontwikkeld en live gezet. Nu is de volgende fase aangebroken voor Zizo: de eigen mensen opleiden, meer developers in dienst nemen en zelf doorontwikkelen. Zo blijft de kennis over het platform in huis en wordt de afhankelijkheid minder groot.

Marco: “We willen nu ons team uitbreiden, maar we zullen ook zeker aanspraak blijven maken op de expertise van Winvision. Het is onze ambitie om met Zizo net zo’n groeicurve te krijgen als voorheen CSU en Tzorg. We hopen Zizo groot in de markt te zetten als gemaksdienst voor de mensen thuis. Niet alleen voor schoonmaak, maar bijvoorbeeld ook voor de tuin. De diensten kunnen we uit blijven breiden.”

Meer interessante blogs en referentie

ICT-partner nodig?

Wij helpen je met alles omtrent data en softwareontwikkeling. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Raymond van Ham

Business Development Manager
06-46199986 raymond.vanham@winvision.nl