DevOps niveau 4: Elites

Jullie zijn echte Elites. Al zeer professioneel dus op DevOps-gebied. Er zijn hier en daar nog kansen om te versnellen en versterken. Hieronder onze tips voor jullie.

Wil je meteen persoonlijk advies over hoe je kunt versnellen en versterken met jouw DevOps team op basis van jouw score? Neem contact met ons op!

Kennismaken

Cultuur & processen

Jullie zijn niet voor niets de Elites. Over de meeste dingen hoeven wij jullie niets meer te vertellen. Het team is bijvoorbeeld volledig verantwoordelijk tot aan productie. Jullie hebben daarnaast specialistische teams voor de verschillende tools die jullie gebruiken. Deployment is losgekoppeld van release en jullie werken met continuous improvement, volgens de aanpak van Kaizen.

De stap maken naar een Dreamteam? Ga aan de slag met hypothesis-driven development door (tijdelijke) functionaliteiten uit te rollen en te monitoren, ga werken in cross-functionele teams en zorg ervoor dat de werking van productie altijd voorrang heeft op al het andere werk, de zogenaamde live-site cultuur in jullie DevOps-team(s).

Architectuur & tooling

Jullie hebben al verschillende componenten in het applicatielandschap voor verschillende domeinen. Kan de architectuur nog verder opgesplitst worden tot een echte microservice architectuur? Zal een outage in een enkele service ervoor zorgen dat alles plat ligt, of zijn er fall-backs? Vragen die je eens aan je team moet stellen om te kijken waar nog verbeterpunten liggen!

Continuous integration & continuous delivery

Als Elites hebben jullie ondertussen zero downtime deployment, parrallelisatie van builds en volledige automatische DB deploy. De ultieme endgame is werken naar zero touch continuous deployment. Als jullie dat voor elkaar hebben, dan zijn jullie er.

Quality assurance & security

Op dit gebied zijn jullie uiteraard ook al lekker bezig, jullie zijn niet voor niets de Elites. Jullie werken met volledig automatische acceptatietests, performance tests en autorisatietests. Ook is er de nodige OWASP-awareness. Dit zorgt ervoor dat jullie de meest voorkomende securityrisico’s goed onder de aandacht hebben en dat jullie er proactief voor zorgen dat de applicaties zo veilig mogelijk zijn! Om de laatste stappen naar het ultieme DevOps Dreamteam te maken zullen jullie nog moeten werken aan het valideren van de verwachte businesswaarde, defense in depth, pentesting en A/B-testing.

Monitoring & operations

In jullie huidige werkwijze zit dynamische analyse van de testdekking, rapportage- en trendanalyse, werken jullie met auto-heal en auto-scale en doen jullie aan disaster recovery testing. Er zijn nog twee belangrijke kansen waarmee je kunt versterken als DevOps-team: start met cross silo-analyse en verken de wereld van predictive Ops.

Versnellen met DevOps? Ik help je graag!

Onze DevOps Dreamteams denken graag met je mee.

Robbert Post

Manager Commercie
06 - 247 80 710 robbert.post@winvision.nl